Željka Barbarić izuzetno je kreativna osoba koja je, nakon gotovo 25 godina rada u multinacionalnoj kompaniji, odlučila dati otkaz i svoj hobi pretvoriti u nešto više. Why Knot Decor proizvode izrađuje od pamučne špage u pedesetak boja, a u ponudi su tepisi, torbe, jastučnice, košare te još mnogo toga.

Molim Vas da nam ukratko opišete svoj životni i profesionalni put do osnivanja Vašeg brenda Why Knot Decor?

Pedesetogodišnja sam Riječanka, sretno udana i majka troje djece. Ako pričamo o mom životnom uspjehu najponosnija sam upravo na njih troje. Izrasli su u prekrasne mlade ljude, pozitivne, pristojne i uspješne. Za mene osobno biti mama najvažnija je uloga u životu i tu nemamo pravo kalkulirati, dozirati svoje ulaganje, a kamoli zakazati.
Inače, po struci sam inženjerka telekomunikacija i skoro četvrt stoljeća života posvetila sam radu u multinacionalnoj, telekomunikacijskoj kompaniji i to u dijelu za koji još uvijek možemo reći da je poprilično rezerviran za muški dio populacije – radu u tehnici.

Kako ste odlučili dati otkaz na poslu i hobi pretvoriti u nešto više?

Odluka da dam otkaz ne donosi se preko noći, pogotovo kada radiš u kompaniji gdje su primanja sigurna, a i za hrvatske pojmove iznadprosječna. Da ne govorim da sam bila itekako svjesna da se s pedeset godina ne može posao baš naći na svakom koraku.
Odluka o otkazu tinjala je nekoliko godina i kada je stanje u kompaniji za moj pojam postalo previše ovisno o kapitalu, a manje o dodiru sa životom i ljudima, nije je bilo teško donijeti. Naravno, pripomoglo je što smo suprug i ja neke najvažnije životne stvari odradili. Pri tome prvenstveno mislim na djecu koja su odrasla i naše stambeno pitanje koje je riješeno. Uz to, za ovakvu životnu odluku trebala je i podrška obitelji i tu posebno moram naglasiti podršku supruga koji je to u zadnjih par godina vidio kao jedini izlaz da naš privatni život stavimo u neke životno normalne okvire budući da je privatni poduzetnik i vrlo često mu je 24 sata u danu premalo.

E sad, ostati doma i ništa ne raditi nije baš bilo rješenje pogotovo ne za mene koja sam imala „zanimljiv“ tempo, a i djeca su odrasla i polako napuštaju obiteljsko gnijezdo pa je briga i obveza svakim danom bilo sve manje.
Budući da sam zadnjih par godina rada u kompaniji ručni rad, uz čitanje, koristila kao terapiju za opuštanje od stresa, logično je bilo da sa prvim danima ostanka kući dosta heklam. Među prvim radovima bilo je par ljetnih tobi koje su moje prijateljice oduševljeno prigrlile. I dok se dobar dio moje okoline nije niti pomirio sa mojim otkazom, ja sam već istraživala što moram napraviti da pokrenem svoj brend.

Što sve izrađujete u sklopu Vašeg brenda?

Misao vodilja bila je vraćanje tradiciji u kombinaciji sa modernim dizajnom, prirodnim materijalima, poprilično velikom paletom boja i tu sam otkrila špagu od recikliranog pamuka. Za logo brenda mogu zahvaliti mladom riječkom dizajneru Daliboru Dimitrijeviću, Inkognito Design koji je osmislio i ime.
Danas, nakon nešto više od godinu dana postojanja Why Knot Decor izrađuje tepihe, podloške, jastuke za stolice, košarice i velike košare te jastučnice standardnih dimenzija i dimenzija koje odgovaraju kupcu. Uz to imamo nekoliko modela ženskih torbi i sve to može se naručiti u pedesetak boja. Posebno smo ponosni i na prvu igračku, žirafu Čvorka koji je na prvu osvojio simpatije kupaca.
Svi proizvodi izrađeni su ručno od isključivo prirodnih materijala i sigurni su za upotrebu na što posebno posvećujemo pažnju. Osim toga sve naše proizvode može se prati u perilici za rublje što je vrlo važno u današnjem brzom načinu života.

Koliko Vam vremena treba za izraditi jedan proizvod?  

Vrijeme potrebno za izradu nekog proizvoda ovisi o njegovoj veličini i naravno radi li se o standardnoj ponudi ili o posebnoj narudžbi kupca. Osim samog ručnog rada svi proizvodi moraju se brižljivo završiti i osigurati da budu sigurni za upotrebu. Recimo, svi naši tepisi imaju neklizajuću podlogu, a naše žirafice punjene su antialergijskim punjenjem i imaju sigurne oči koje podnose razno-razno čupanje, griženje i bacanje.

Koji su Vam planovi za budućnost što se tiče brenda Why Knot Decor?

Planova je puno, a vremena opet malo. Izgleda da ja drugačije ne znam.
Uglavnom, od novih proizvoda, do novih ideja… Javit ćemo se.

Gdje možemo kupiti Vaše proizvode? 

Pogledati naš asortiman i naravno naručiti možete preko naše Instagram ili Facebook stranice ili na našem webu.
https://www.instagram.com/whyknot.decor/
https://www.facebook.com/whyknotdecortrsat/
https://www.whyknotdecor.com/

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Komentari

komentara