Željana Stošić vlasnica je GRAD Studija za grafički dizajn, a njezine su radove imali priliku pogledati i posjetitelji ovogodišnje PAR Gradine znanja. Odlučili smo porazgovarati s njom i otkriti na kakvim sve zanimljivim projektima trenutno radi.

Kako ste se zainteresirali za grafički dizajn i počeli njime baviti?
Kada imaš 15 godina i moraš odlučiti čime ćeš se baviti u životu, to zapravo i nije tako lako ali znala sam da želim raditi nešto kreativno pa sam se dvoumila između dizajna interijera i grafičkog dizajna. Izabrala sam grafički dizajn i nedugo nakon toga bila sam sigurna da je to ono sto želim raditi cijeli život i posvetiti tom poslu svoje vrijeme, energiju i srce. Danas sam sretna osoba koja se svako jutro budi i sa zadovoljstvom odlazi na svoj posao.

Na kojim projektima trenutno radite?
Trenutno radim na izradi vizualnog identiteta jedne estetske klinike iz Stuttgarta, što podrazumijeva dizajn logotipa, pripadajuće vizit karte te dizajn promotivnog materijala koji je vrlo važan dio korporativnog identiteta svake tvrke. Uz to tu je uvijek i nešto “sitnog” posla pa sam tako završila dizajn jednog roll up-a, a  čeka me još dizajn pozivnica za vjenčanje, pripadajuća meni karta te izrada brošure i letka za jedan muzički događaj.

Kako je biti poduzetnica u Rijeci?
Smatram da kada čovjek radi ono što istinski voli, nije mu važno gdje je. Ja Rijeku volim i ne želim se seliti, ali mislim da bi negdje vani, recimo u Italiji, već sada bila daleko uspješnija jer nažalost velika većina ljudi kod nas još uvijek nije svjesna važnosti dobre reklame i da je upravo to ono što prodaje njihov proizvod.

 

Komentari

komentara