Vedrana Jelušić Kašić partnerica je u tvrtki Deloitte Hrvatska u Odjelu financijskog savjetovanja. Ima preko 20 godina iskustva u rukovođenju poslovnih i investicijskih odluka značajnih međunarodnih financijskih institucija u različitim poslovnim sektorima. Prije dolaska u Deloitte,bila je direktorica u Europskoj banci za obnovu i razvoj („EBRD“) za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku. 

Ovako kroz prizmu “snage žene” opisuje svoj životni i profesionalni put:

“Moju poslovnu karijeru i privatni razvoj obilježio je rad na različitim projektima sa privatnim kompanijama, tvrtkama u državnom vlasništvu, pripremama ulaganja sa domaćim i međunarodnim investitorima, suradnja sa brojim državnim institucijama u zemljama sredisnje i jugoistočne Europe.

Uz kontinuirano učenje, savladavanje novih vještina, upoznavanje različitih tvrtki, kultura, zemalja i pojedinaca naučila sam koliko je važno osobno doprinijeti stvaranju održivog društva kroz poticanje uključivosti u gospodarstvu. Samo ono društvo koje uključuje sve dostupne resurse, posebno ljudski kapital, može biti dugoročno održivo i konkurentno. Imajući u vidu stalnu potrebu za unapređivanjem poslovanja kao i demografske izazove s kojima smo suočeni, potrebno je dati sve od sebe da što bolje realiziramo radni potencijal kojeg imamo u zemlji. Uključivanje trenutno podzastupljenih skupina, poput mladih, žena, ljudi s invaliditetom može pridonijeti većoj produktivnosti gospodarstva kao i stvaranju sretnijeg društva.

Izuzetno sam ponosna što sam imala priliku biti jedan od pokretača zajedničke inicijative HUP-a i EBRD-a “Privatni sektor za mlade” iz dva glavna razloga. Prvo, zbog toga jer smo uspjeli povezati institucije visokog obrazovanja i tvrtke kako bi se mladima tijekom studija omogućilo odrađivanje prakse, odnosno stjecanje praktičnih znanja i vještina koje im povećavaju izglede za zapošljavanje. Drago mi je da se u inicijativu uključilo više od 40 visokoškolskih ustanova i 140 tvrtki koje su osigurale preko 600 mjesta za studentske prakse.

Također, više godina sudjelujem u raznim aktivnostima koje potiču snažnije uključivanje žena u gospodarstvu, što uključuje i moje sadašnje djelovanje kroz Deloitte-ovu inicijativu “SheXO” koja omogućava umrežavanje poslovnih žena i promoviranje veće raznolikosti u upravljačkim tijelima trgovačkih društava. Društva koje imaju uravnoteženo i raznoliko rukovodstvo, što znači i više žena na ključnim pozicijama, pokazala su se prosperitetnijima i efikasnijima.

U društvu je jako bitno osigurati uvjete za uspjeh i ekonomsku uključenost svim ljudima te smatram da snaga žene, kao i svakog čovjeka, leži u spremnosti da pridonese većoj uključivosti u našem društvu jer time stvaramo temelje za zdrav razvoj društva i prosperitetniju budućnost.”

Komentari

komentara