Tajana Kesić Šapić direktorica je Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore, a ovako kroz prizmu “snage žene” opisuje svoj životni i profesionalni put.

“U svojih 25 godina profesionalne karijere svaka godina i svaki posao nosio je razne izazove s kojima se „mi“ žene moramo nositi, nekada lakše, a nekada teže. Kada pogledam unazad unatoč svim tim izazovima ništa ne bih mijenjala, jer svako poglavlje u životu – osobnom i profesionalnom – ima svoje uspone i padove. I za sve to treba imati snage, one ženske istinske, prave.

I kada dobijete otkaz kao trudnica, i kada gradite vlastiti posao uz malu djecu, kada osobno napredujete u profesionalnoj karijeri i radite na visokim političkim funkcijama koje zahtijevaju česte odlaske od kuće dok su djeca mala. Kada odlazite na put sa „knedlom“ u grlu i pitate se hoće li mi djeca zamjeriti. Mi žene ne možemo samo tako lako odvojiti privatni život od poslovnog jer smo istovremeno i uspješne poslovne žene, majke i supruge, a svaka uloga je zahtjevna.

Danas nakon 25 godina karijere mogu reći da sam uspjela; radim posao koji volim, imam sretnu obitelj,  prekrasne dvije kćeri (22 i 19 godina) koje slijede moj put i u kojima prepoznajem neku novu žensku snagu.”

 

Komentari

komentara