Visoka poslovna škola PAR vas poziva na događaj kojim će obilježiti Svjetski dan poduzetništva žena 17. studenog 2017. Događaj, nastao kao odgovor na globalnu inicijativu međunarodnog umrežavanja poduzetnica, su podržali I SEECEL, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug i BPW – Pula, dajući mu na značenju kao događaju koji poziva na pozitivne promjene i participaciju.

Malo tko zna da se u drugoj polovici mjeseca studenog održava događaj koji povezuje Rijeku i New York na jedan jedinstven način.  Radi se o obilježavanju globalnog Dana poduzetništva žena čiji se utjecaj iz SAD-a tijekom četiri godine proširio na sve kontinente. No, od svog začetka 2014. godine, pronašao je podršku u Rijeci gdje je organizaciju događaja povodom WED globalnog dana preuzela Visoka poslovna škola PAR i njihove Žene bez PARdona.

Četvrtu će godinu za redom Rijeka biti upisana na svjetsku listu gradova koji obilježavaju Globalni dan poduzetništva žena, a koji ove godine „pada“ na dan 17. studeni. Uz podršku brojnih institucija, uključujući predsjednicu Republike Hrvatske, Hrvatsku gospodarsku komoru i Primorsko – goransku županiju, Žene bez PARdona pripremaju raznovrsni program koji će biti okrenut pitanjima budućnosti. Eminentne žene hrvatskog gospodarstva, novinarstva, poduzetništva, a i poneki muškarac, odgovarat će na pitanja prošlih odluka, sadašnjih reperkusija i budućih planova. Posjetitelji će moći uživo postavljati i pitanja gostima poput Efke Heder, ravnateljice SEECEL-a, Tarje Krehić, predsjednice Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, doktorice Elme Bunar, blogerice Alis Marić, novinarke Marije Mažar, i mnogih drugih.

Iako se Svjetski dan poduzetnica obillježava treći petak u svibnju, 2014. godine pokrenuta je inicijativa koja je posvetila jedan dan poduzetništvu žena i u Globalnom tjednu poduzetništva proglasivši ga Danom poduzetnica. Od tada je 19. studeni utvrđen kao dan kada će aktivnosti koje se provode tijekom cijele godine kulminirati proslavom uspjeha poduzetnica. Vođeni pozitivnim stavom i inspirativnim pričama o poduzetnicama nastao je događaj Žene bez PARdona.

WED inicijativa funkcionira na način da jedna istaknuta poduzetnica preuzima ulogu ambasadorice svoje zemlje i na taj način diseminira rezultate i informacije koje kolaju globalnom WED mrežom. Od samog početka inicijative, hrvatska WED ambasadorica je Riječanka Gordana Nikolić. Iako se njezina uloga naše ambasadorice poduzetništva ne mijenja, ove joj je godine povjerena i koordinatorska uloga regionalne WED ambasadorice za Centralnu Europu.

SUDIONICI:

PANEL RASPRAVA: Biti ili ne biti – Žene bez PARdona.
Maja Pokorvac– direktorica udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske
Tarja Krehić – Odvjetnički ured Krehić, predsjednica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji
Edi Prodan – glavni urednik Novog lista
One2one intervju
dr.med. Elma Bunar – vlasnica ordinacije AVEUM u Opatiji, te predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine
Voditeljica:
Marija Mažar , vlasnica PR agencije ALURA, te portala Stilueta
INFLUENCER:
Alis Marić (blogerica, Čitaj knjigu)

Komentari

komentara