Na Svjetski dan poduzetnica, 19. studenoga 2014., visoka poslovna škola PAR u Rijeci okuplja «Žene bez PARdona».

 Početi karijeru i zaplivati poduzetničkim vodama u doba kada se još uvijek kriza zaziva kao uzrok i posljedica iznimno slabog razvoja gospodarstva je ili hrabrost ili ludost. Ukoliko tome dodamo i statističke podatke prema kojima je veći udio žena u evidenciji nezaposlenih, prema kojima su niže plaćene, podzastupljene u poduzetničkim pothvatima ili na upravljačkim pozicijama, ne čudi činjenica da se žene sve teže odlučuju za ulazak u poduzetništvo. Međutim, razvijaju se mehanizmi potpore za poduzetništvo i inovacije. Među njima nalazimo i mnogo onih koji su usmjereni na žene i promicanje kulture poduzetništva među mladima. Osim formalnih mehanizama koji uglavnom znače financijsku potporu, tu su i brojna udruženja, inicijative i događaji koji promiču pozitivne vrijednosti, stavove i iskustva uspješnih žena.

Jedan takav događaj će biti održan u Rijeci 19. studenoga 2014. u organizaciji Visoke poslovne škole PAR koja je prva privatna visokoobrazovna institucija u Primorsko-goranskoj županiji. Datum nije slučajno odabran – taj dan je Svjetski dan poduzetnica, koji se proširio kao globalna inicijativa unutar GEW-a (Global Entrepreneurship Week), a PAR okuplja «Žene bez PARdona». Upečatljivog naziva i sa značajnom vizijom, događaj «Žene bez PARdona» promiče pozitivna iskustva uspješnih žena iz gospodarstva, poduzetništva i diplomacije. Kroz tri panel rasprave, devet žena će ispričati svoju priču o uspjehu, radu i karijeri. Uz žene koje su se već etablirale kao snažne poduzetnice, predstavit će se i mlade poduzetnice. Cilj «Žena bez PARdona» je pružiti pozitivnu sliku ženskog poduzetništva i inspirirati žene na taj značajan iskorak u karijeri.

Na prvoj panel raspravi, pozitivne aspekte svog poduzetničkog i diplomatskog iskustva podijelit će Nansi Tireli, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova, Jagoda Vukušić, bivša veleposlanica u Norveškoj i Australiji i Tajana Kesić Šapić, pomoćnica direktora Sektora za industriju, HGK. Druga panel rasprava ugostiti će mlade nade poduzetništva, dok će treća panel rasprava biti posvećena umreženjima poduzetnica i poslovnih žena.

«Žene bez PARdona» održat će se uz partnerstvo Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL), Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i Business and Professional Women – Prvi hrvatski klub Pula. Pokrovitelji događaja su Hrvatska gospodarska komora,  Primorsko-goranska županija  i Grad Rijeka.

SUDIONICI:

1.PANEL RASPRAVA: Žene hrvatskog biznisa i diplomacije
Zdenka Lončar, pomoćnica ministra, Uprava za međunarodnu suradnju, investicije i inovacijem Ministarstvo poduzetništva i obrta
Tajana Kesić Šapić, pomoćnica direktora Sektora za industriju, HGK
Nansi Tireli, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova, Hrvatski sabor
Jagoda Vukušić, bivša veleposlanica u Kraljevini Norveškoj
2. PANEL RASPRAVA: MLADE PODUZETNICE, Rising stars
Anja Zambelli Čolak, kreativna direktorica ZAMBELLI BRAND DESIGN
Elizabeta Novaković, ACRO Academic Diary
Valinea Vinger, Wood U, Passenger, Winger
Valentina Jonjić, vlasnica trgovine Coco’s place, studentica Visoke poslovne škole PAR
3.PANEL RASPRAVA: Međunarodne mreže žena poduzetnica
Maja Ljubić, pomoćnica ravnateljice SEECEL-a
Alida Perkov, predsjednica BPW-Prvi hrvatski klub Pula
Sofija Šmitran, predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG

Komentari

komentara