Buntovni grad s Riječine odavno je naučio kako prkositi komercijalizmu svojom dušom i iskorištavati trendove za komunikaciju društvenih promjena. Isti trend pronalazimo i u poduzetničkim idejama koje riječani i riječanke plasiraju na globalnoj razini. Jedan od lokalnih primjera je mlada riječka poduzetnica  koja je iskoristila tradicionalno „ženski“ i „ženstveni“ odjevni predmet za pričanje priča o uspjehu poduzetnica.

Maja Tomažić Jakumatović je ekonomistica, modna stilistica i poduzetnica koja stoji iza projekta „My happy skirt.“

 

Svaki poduzetnički pothvat ima svoju priču, a piče žena poduzetnica još su zanimljivije time što su žene krhka, ali snažna stvorenja koja vrlo često iza sebe imaju i obitelji o kojima vode brigu. Tako je i u Majinom slučaju. Osim što kreira suknje, ova žena je majka, vlasnica i direktorica poduzeća „Albonakommerce“, odnosno poznate riječke trgovine tkanina „Tekstila“.

Inspiraciju za ovaj projekt, u kojem glavnu ulogu imaju poduzetnice i suknje pronašla je u pletenim suknjama koje joj je nona plela za nastupe dok je bila djevojčica i stvarnim ženama poduzetnicama za koje je radila 16 godina. Suknje su ujedno i metafora žena, majki, poduzetnica i zaštitnica.

skirt26skirt28My happy skirt” suknje su posebne po tome što svaka nosi unikatnu poruku inspiriranu vlasnicom i time širi pozitivnu energiju.  No, osim dobre energije, ističu se i svojim dizajnom,  izrađuju se ručno i količine su limitirane. Osnovni modeli nose imena: Romantic, Business i Extra. Krajnji cilj ovoga projekta je objedinjenje priča poduzetnica i pozitivnih poruka u knjižicu pod naslovom „Moja sretna suknja“, a koja bi čitatelje trebala podsjetiti da nismo sami i dati poticaj za rad novim generacijama.

Urban i profesor Vejvoda samo su neki od riječkih muškaraca koji smatraju kako suknja nije isključivo ženski odjevni predmet. U nastajanju je i linija suknji za muškarce, kao i suknja posvećena nogometnom klubu Rijeka. Pozitivna poruka suknje za nogometni klub glasi: „Rijeka ljubavi nosi me k pobijedi..“. Sretne suknje možete pronaći na Facebooku na stranici pod nazivom: “My happy skirt”.

Komentari

komentara