Nakon srednje škole upisala sam poduzetništvo jer sam htjela naučiti kako svoju volju za djelovanjem iskoristiti na najbolji mogući način. Već sam na prvoj godini naletila na način realizacije jedne od svojih ideja. Profesorica nam je na jednom kolegiju dala zadatak da napišemo projekt. Bila je to jedna od mojih dražih profesorica jer nam je zanimljivim primjerima približavala teoriju. Napisala sam projekt o prvom pet boutiqueu u Hrvatskoj. Zašto? Zato što svoju zimogroznu pudlicu moram oblačiti, a robicu koja je zadovoljavala moje modne zahtijeve nisam mogla naći na našem tržištu. Nisam bila peviše sretna ni sa činjenicom da tu robicu moram kupovati u dućanima u kojima mirisi i nisu najprimamljiviji, u halama koje su pretvorene u super markete za ljubimce, s potpuno neprihvatljivim cijenama. Projekt za kojeg sam dobila maksimalan broj bodova zvao se COCO’s PLACE. I onako, „iz fore“ sam pomislila ako se svidio pofesorici koja iza sebe ima bogato iskustvo, možda bi se sviđao i nekom drugom.

Netko drugi je bilo Ministarstvo poduzetništva i obrta od kojeg sam dobila sredstva koja su mi pomogla otvoriti dućan. Usljedile su prepiske s dobavljačima, uređenje prostora, traganje za lusterom koji je morao biti baš onakav kakav sam ja zamislila, dizajniranje loga, osmišljavanje marketinga, i sve ostalo što uz realiziranje projekta ide. COCO’s PLACE (CsP) je prepoznao i moj fakultet, koji me uvrstio na panel raspravu „Mlade poduzetnice“ u programu Žene bez PARdona 2014. godina, a zatim me prepoznala i ekipa s HRT-a uvrstivši naš boutique u emisiju “Snaga volje”.

image6Dodatna posebnost CsP-a je ta što, osim robice, kvalitetne hrane i opreme postaje mjesto druženja ljubitelja životinja, njihovih ljubimaca i odlična lokacija za party  kućnih ljubimaca, savjetovanja o prehrani itd.

COCO’s PLACE posluje već godinu dana u Iki, ali ono što je novo od proljeća je činjenica da mali dio našeg boutiqua možete pronaći i u Zagrebu, Poreču, Puli, a uskoro i šire. Ako ne živite u navedenim gradovima ni to nije problem jer imamo i web shop.

Smiješno je što je na kraju priče ona toy pudla koja ima 2kg postala šefica, a svi mi ostali radimo za nju. Njeno je mjesto na jastuku koji stoji na pisaćem stolu i sve što se radi mora proći njeno odobrenje. 🙂

by Valentina Jonjić

Komentari

komentara