Svima je dobro poznata izreka „Po jutru se dan poznaje.“ Naš mozak je ujutro jako svjež i odmoran stoga je to najbolje doba dana za poboljšanje našeg uma. Ostatak dana poznaje se po jutru, pa što bolje i kvalitetnije započnemo svoje jutro, tim bolje.

U nastavku Vam donosimo određene rituale koji će Vam pomoći da stanje Vašeg uma i Vaša osjetila dovedete u stanje budnosti.

Da bi ste poboljšali svoje mentalno zdravlje, karijeru ili poslovanje potrebno je stvoriti zdrave  jutarnje rituale koji će Vam u tome pomoći.

Ti rituali pomoći će Vam da se osjećate zadovoljnije, energičnije, ispunjenije, jer svaki novi dan je nova prilika za čarobne stvari.

  1. Probudite se barem pola sata prije vremena. Možda se to čini puno, ali to vrijeme možete iskoristiti za vježbanje, pripremanje zdravog doručka. Na taj način ćete razbistriti um i povećati produktivnost.
  2. Udahnite svježi zrak. Samo minuta, dvije bit će Vam dovoljna da Vam dan krene nabolje.
  3. Postavite ciljeve, što želite u tom danu napraviti. Odvojite vrijeme i postavite prioritete.
  4. Odvojite vrijeme za kavu ili čaj. Osim što nas razbude, vrijeme za čaj ili kavu, je vrijeme razmišljanja o planovima, to je trenutak samo za Vas.
  5. Pošaljite nekome pozitivni SMS ili e-mail. Ne samo što ćete na taj način ojačati međuljudske odnose, već ćete se osjećati ispunjeno i pozitivno.

Svaki jutarnji ritual može uvelike utjecati na ostatak radnog dana, stoga je vrlo bitno svoje jutro početi što kvalitetnije.

Pripremila: Emina Hadžiisaku

Komentari

komentara