Gordana Sobol bivša je saborska zastupnica, a danas članica Upravnog odbora Regionalnog ženskog lobija (RWL), sa sjedištem u Prištini. Ovako opisuje sebe kroz prizmu “snage žene”:

Rođena sam u Rijeci 1961.godine, gdje sam završila sam Pedagoški fakultet, odsjek psihologije i stekla zvanje diplomirane psihologinje – profesorice. No, kako to često biva, životni put odveo me i izvan profesije i izvan mog rodnog grada.

90-tih godina započinje moja karijera u politici i preseljenje u Zagreb. Četiri godine živim na relaciji Zagreb-Rijeka jer su suprug i kćerkica ostali u Rijeci, no nakon toga oni dolaze u Zagreb i konačno smo opet zajedno. U profesionalnom smislu, angažirana sam u okviru Socijaldemokratske partije Hrvatske, na nizu najviših funkcija, od regionalne povjerenice, glavne tajnice do predsjednice Glavnog odbora SDP-a.

Od 2000. pa sve do kraja 2016. godine bila sam saborska zastupnica i kroz taj period fokusirala sam se na područje ljudskih prava, s posebnim naglaskom na ženska ljudska prava, obnašajući duži niz godina funkciju predsjednice saborskog Odbora za ravnopravnost spolova. Danas sam u mirovini, ali i dalje s interesom za žene i njihov položaj u društvu, sada u funkciji članice Upravnog odbora Regionalnog ženskog lobija (RWL), sa sjedištem u Prištini.

Komentari

komentara