Prva riječka visoka poslovna škola otvara svoja vrata sugrađanima i sugrađankama od 5. do 11. svibnja. Visoka poslovna škola PAR već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata, a program će uključiti ne samo besplatne edukacije, otvorena predavanja i tribine, već i mogućnost konzultacije glede stjecanja novih ili dodatnih kvalifikacija putem verificiranih obrazovnih programa.

Jedna od novosti koja oduševljava je organizacija sadržaja za roditelje i maturante. Naime, već se uzduž i porpijeko raspravljalo o negativnim stranama državne mature koju od 2010. godine polažu svi hrvatski srednjoškolci. Jedna od svakako najpoznatijih je stres koji uzrokuje razdoblje polaganja “najvažnijeg ispita u životu”, kako ga nazivaju mnogi učenici.

Istraživanje iz 2014. godine pokazalo je kako gotovo 60 posto maturanata osjeća vrlo ili izuzetno veliki stres pri samoj prijavi državne mature, dok kod pristupanja ispitu njih 26 posto osjeća stres, a 51 posto se nalazi pod izrazitim sresom. (Istraživanje su proveli Centar za djecu, mlade i obitelj “Modus”, Otvoreno učilište Algebra i portal MojaMatura.net. Poveznica.)

Visoka poslovna škola PAR pripremila je Tribinu pod nazivom Roditeljstvo: Upravljanje stresnim situacijama za roditelje na kojem će sudjelovati prof. dr.sc. Vladimir Takšić, ugledni riječki profesor psihologije. Tribina će roditeljima dati odgovor na pitanje “Kako preživjeti državnu maturu sa svojim teenagerom?”. S druge strane, stručnjaci s riječkog PAR-a pripremili su korisnu radionicu o Stress Managementu za srednjoškolce tijekom koje će maturanti saznati više o tome kako prepoznati stres i kako se s njime suočiti.

Iz programa nisu izostavljeni niti poduzetnici, odnosno zaposlene i nezaposlene osobe koje se žele informirati o novostima u sektoru. Tako one željne znanja čekaju besplatne radionice “Facebook – nezaobilazan marketinški alat malih i srednjih poduzetnika” i “Financijsko izvještavanje i osnove računovodstva za MSP .”

Detaljnije o programu saznajte na linku.

Komentari

komentara