Svaka žena ima potrebu lijepo izgledati, te predstaviti sebe i svoje tijelo na najbolji mogući način. Sve ubrzaniji način života, pruža sve manje mogućnosti slobodnog vremena. Kako iskompenzirati posao i zadovoljstvo? Je li trening uistinu zadovoljstvo? Neka su od vječnih pitanja. Posljednjih godina raste zainteresiranost za aktivno bavljenje sportom koje se očituje kroz posjećenost fitness centrima i različite rekreacijske aktivnosti kojima smo svjedoci svakog dana. Mnogi žele imati lijepo, skladno i oblikovano tijelo i tragaju za zdravim načinom života, te se većinom odlučuju za treniranje u određenim fitness centrima. Stvoreni su uvjeti za sve veću zainteresiranost populacije za rekreativnim vježbanjem, amaterskim treninzima i profesionalnim treninzima.  Briga o zdravlju je postala imperativ današnjice postavljene suvremenom čovjeku, a pretpostavlja cjelogodišnju tjelesnu aktivnost, osiguravanje dovoljne količine sna i pravilne prehrane. Čovjekova želja da se fizičkim naporom opusti i rastereti uvelike se može provesti stalnim i kontinuiranim vježbanjem, pogotovo s time da je za jedan trening potrebno svega sat vremena, a čini mnogo u životu sada već i preopterećenog čovjeka. Naglasak stavljam na svega jedan sat treninga. Prema nekim istraživanjima došlo se do saznanja da je idealno trajanje treninga 45 minuta uz kratke pauze među serijama.

Želite li reći da doista nemate 45 minuta dnevno koje biste mogli izdvojiti za sebe i svoje zdravlje? Tajna je u želji, želja se očituje zakonom privlačnosti, no pitanje je je li dovoljno velika, snažna, odnosno je li dovoljno visoko postavljenja na ljestvici prioriteta. Zdrava hrana često iziskuje nešto veći budžet, no kao i za sve u životu, postoji alternativa i za zdravu prehranu.

Mnogi se u svoju ”obranu” znaju koristiti izjavom kako žive u gradu. Smog, dim, asfalt, skučenost i razni drugi gradski čimbenici jednostavno ne dopuštaju bavljenje poljoprivredom. Pogrešno! Vraćamo se na aspekt želje. Želite li nešto dovoljno jako, to je znak da ideju možete i ostvariti. Ne trebate imati kompletan rasadnik na svom balkonu na kojega možda jedva i Vi sami stanete, no upravo balkon je mjesto gdje može uspjeti veliki broj voća, povrća i začinskog bilja, koji ne iziskuju naročito veliku kvadraturu. Ružmarin, peršin, bosiljak, rotkvice, cherry rajčica i brojne druge vrste idealne su za balkonski uzgoj.

Kvalitetna organizacije jedan je od glavnih ključeva uspjeha.

Ukoliko nemate ambiciju za profesionalnim bavljenjem sportom, nema potrebe za izdvajanje sati na dnevnoj bazi treninga. Međutim, kako biste njegovali balans između pravilnog mentalnog i fizičkog stanja Vašeg tijela, 2-3 treninga tjedno učinila bi mnogo. Uostalom, za ravnim trbuhom i čvrstom guzom svaki će se muškarac okrenuti, a pozavidjet će i najveće egoistice!

Pripremila: Nina Kesečević

 

 

 

Komentari

komentara