Ni u snu nismo mogle odsanjati našu priču koja kreće jednom spontanom prijateljskom kavom. Iako smo u tim trenucima ispijanja kave bile na potpuno različitim radnim mjestima, ideje u nama tražile su samo jedan veliki poticaj. I upravo taj poticaj dogodio se kad smo na glas izrekle naše želje i ideje. Ono što nas osim prijateljstva veže jest i činjenica da se vješto snalazimo u organizaciji, obožavamo bilo kakva događanja, uživamo u pripremama istih i slavimo ljubav…

Logičan slijed naših interesa bio je svijet vjenčanja, a svaka je na svoj način vidjela svoje mjesto u tom svijetu. Jedna je imala ideju bookinga odnosno da mladenci na jednom mjestu mogu rezervirati sve usluge ili proizvode potrebne za organizaciju vjenčanja. Druga je došla na ideju planera tako da isti ti mladenci vode evidenciju o svojim obvezama i ostalim relevantnim stavkama u organizaciji vjenčanja. I to je baza od koje smo krenule jer nakon ove dvije ideje druge su samo dolazile a mi smo ih vješto realizirale.

Nakon ideje bookinga i planera druge su samo dolazile a mi smo ih vješto realizirale

Danas u vlasništvu posjedujemo jedinstvenu digitalnu platformu u Hrvatskoj Wedding2book i agenciju za organizaciju vjenčanja W2B. Platforma je namijenjena svim parovima koji samostalno žele organizirati svoje vjenčanje. Registracijom im je omogućeno besplatno korištenje planera koji sadrži listu troškova, listu obveza, popis gostiju i ostale stavke o kojima moraju voditi računa prilikom organizacije. Osim personaliziranog planera, parovi imaju uvid u sve dobavljače koji su razvrstani po kategorijama od lokacija preko frizura do transporta. Dobavljači također samostalno uređuju svoje profile, objavljuju fotografije i videa kako bi što bolje prezentirali svoj proizvod ili uslugu te je na taj način mladencima jednim klikom omogućen uvid u njihov rad i mogu ih odmah rezervirati. Inicijalnu ideju planera i bookinga za vjenčanja nadogradili smo portalom na kojem se objavljuju članci te korisnici traže inspiraciju ili ideju za vlastito vjenčanje, čitaju o preporukama i sugestijama.

 

Platformom wedding2book koja je prevedena na engleski jezik, a uskoro će biti prevedena i na talijanski, njemački i ruski, omogućili smo i inozemnim parovima dostupnost informacija za lakšu organizaciju vjenčanja u Hrvatskoj. Prije nego smo krenule u realizaciju ideje istražile smo tržište te prema statističkim podacima 80% parova inspiraciju i usluge vezane za vjenčanja traže putem interneta. Zadovoljne smo što se ispostavilo da je ovakva platforma tražena jer smo već nakon 6 mjeseci djelovanja imale registriranih preko 500 parova i više od stotinu dobavljača.

Praksa ipak potvrđuje da je najbolje sve prepustiti u ruke profesionalaca

Za sve one koji se sami ne bi upustili u organizaciju vlastitog vjenčanja tu im uslugu nudimo u okviru agencije W2B baš kao i uslugu koordinacije vjenčanja. Možda se nakon zaruka čini jednostavnim organizirati vjenčanje, ali praksa ipak potvrđuje da je najbolje sve prepustiti u ruke profesionalaca, ako ništa barem iz onih emotivnih razloga da jedan od najljepših dana u životu prođe sa što manje stresa. Osim toga, uz profesionalnu pomoć možete i puno više uštedjeti jer organizatori znaju izbalansirati između cijene i usluge koju tražite, mogu vam dati prijedlog ili jeftinije rješenje vaše ideje.

Prije nego smo zaplivale u poduzetničke vode bile smo svjesne da to nije nimalo lagan zadatak ali za sada smo sve prepreke savladale upornošću i marljivim radom. Ustrajne u našim idejama, uspjele smo postići sve što smo zacrtale. Tako smo primjerice sa vodećom njemačkom agencijom za organizaciju vjenčanja Agentur Traumhozhceit ostvarile uspješnu suradnju. Riječ je o agenciji koja ima 34 ureda diljem Njemačke te smo u partnerstvu s njima odlučile prezentirati Hrvatsku i u kontekstu vjenčanja. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti maknuti s trona za Nijemce najpoželjniju Mallorcu a kako bi to ostvarili u pripremi je promotivni video hrvatske obale sa svim atraktivnim lokacijama namijenjenih za vjenčanja.

Ovaj projekt promocije Hrvatske u svijetu vjenčanja na njemačkom tržištu podržala je i Hrvatska turistička zajednica.

Ovaj video i svi materijali snimljeni na našoj obali bit će predstavljeni na vodećim sajmovima vjenčanja u Njemačkoj te će biti objavljeni i u časopisu Dream-Z koji se tiska u nakladi od 85 tisuća primjeraka. Za ovaj naš pothvat saznalo se i u njemačkim medijima pa je tako kod nas par dana boravila ekipa iz televizijske kuće PRO7 i snimili su cijeli niz priloga o planiranju i organizaciji vjenčanja u Hrvatskoj za njemačke parove. Prilozi će biti emitirani u kolovozu kroz 7 dana, a posebno nam je zadovoljstvo da smo im predstavile Kvarner u svom njegovom sjaju, od gastronomske ponude do prirodnih ljepota.

Posebno nam je zadovoljstvo da smo predstavile Kvarner u svom njegovom sjaju, od gastronomske ponude do prirodnih ljepota.

Za nas je, osim poduzetničkih interesa, iznimno zadovoljstvo kada dobijemo poticaj za svoj rad od strane vodeće Hrvatske institucije u turizmu ili pak od strane najgledanije televizijske kuće u Njemačkoj jer vjenčanja trebaju biti predmet interesa kako hotelijera, ugostitelja tako i privatnih smještajnih jedinica, posebice kada je riječ o vansezonskim vjenčanjima.

Našu organizaciju, koordinaciju ili dekoraciju vjenčanja prepoznali su brojni mladenci i nema većeg zadovoljstva nego biti dio njihovog najvažnijeg dana, brinuti o svim detaljima, protokolu, dekoraciji i na kraju moći vidjeti njihova zadovoljna i ozarena lica.

Svakodnevno pratimo vijesti iz svijeta vjenčanja, trendove ali i informatičko komunikacijske tehnologije kako bi mogli pratiti zahtjeve naših klijenata i korisnika. Iako su nas svi na početku pomalo zaustavljali od nauma da krenemo u poduzetnički pothvat, sa sigurnošću tvrdimo da je to najpametnija i najhrabrija odluka u našim životima. Svom poslu smo svakodnevno posvećene, ne poznajemo radno vrijeme i to je ono što nas ispunjava te povrh toga vodimo sretne obiteljske živote.

Ne poznajemo radno vrijeme i to je ono što nas ispunjava

Svijet vjenčanja karakterizira u banalnosti ljubav dvoje ljudi, ali za nas je to ipak mnogo više. Prepustimo se emocijama te se pobrinemo da logistički, organizacijski i dekorativno sve odgovara zamisli budućih supružnika. Druga nijansa tog svijeta vjenčanja je širi kontekst u kojem naša zemlja, koja je već globalno prepoznata kao atraktivna turistička destinacija, postane i savršeno mjesto za slavlje ljubavi jer vjenčanja se vječno pamte.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Komentari

komentara